جراحی باز یکی از روش های درمانی برای خارج کردن سنگ کلیه است که در ان جراح به طور مستقیم به کلیه دسترسی پیدا می کند. این روش فقط در موارد خاصی به کار می رود و ما در این مقاله از مجله دکتر عبدو درباره جراحی باز سنگ کلیه، زمان انجام، روش انجام، مزایا و معایب آن بحث خواهیم کرد.
یک روش جراحی برای درمان سنگ کلیه که در آن با ایجاد یک برش در پهلوی بیمار می توان به طور مستقیم به کلیه دسترسی پیدا کرد و سنگ را از طریق همان برش خارج کرد.
👈بیش تر بخوانید: عمل RIRS چیست؟
در موارد زیر باید از جراحی باز استفاده کرد:
بیمار باید قبل از عمل، اقدامات و آمادگی های لازم را انجام دهد، این اقدامات شامل موارد زیر هستند:
متخصص اورولوژی برای خارج کردن سنگ کلیه به روش جراحی باز باید تمامی مراحل زیر را به خوبی انجام دهد:
دوره بهبودی و نقاهت بیمار بعد از عمل باز طولانی تر از سایر روش های است، چون در این روش برش بزرگی در پهلوی بیمار ایجاد می شود و نسبت به بقیه روش تهاجمی تر است.
برای بهبودی سریع و جلوگیری از بروز خطرات جدی رعایت نکات زیر ضروری است:
این روش به دلیل تهاجمی بودن، کمتر برای درمان سنگ کلیه به کار می رود، اما انجام آن یک سری مزیت هایی دارد و عبارتند از:
به دلیل تهاجمی بودن عمل، احتمال بروز عوارض بیشتر می شود؛ اگر جراح عمل را با مهارت و دقت بالای انجام ندهد و یا مراقبت های لازم بعد از عمل توسط بیمار رعایت نشوند، احتمال بروز عوارض زیر بالا می رود:
👈بیش تر بخوانید: آیا با علائم سنگ کلیه آشنایی دارید؟
هزینه انجام عمل باز برای خارج کردن سنگ کلیه به عوامل زیر بستگی دارد:
👈بیش تر بخوانید: انواع نوشیدنی های مهم برای دفع سنگ کلیه
این روش باید توسط جراح متخصص اورولوژی انجام شود، جراح با ایجاد یک برش بزرگ سنگ را از کلیه خارج می کند و بیشتر برای سنگ های بزرگی که توانایی عبور از مجاری ادراری ندارند یا در حالب گیر کردند و درد شدید پ غیر قابل تحملی را به همراه دارد، به مار می رود.
این روش به دلیل تهاجمی بودن، نسبت به سایر روش ها کمتر به کار می رود، چون دوره نقاهت آن طولانی است و احتمال بروز عوارض جدی مانند درد، عفونت و فتق و … وجود دارد.
این جراحی اگر توسط یک اورولوژیست با تجربه انجام شود، به دلیل دقت بالا و دسترسی مستقیم به محل دقیق سنگ، یک روش قطعی برای درمان سنگ کلیه است.