یکی از روش های درمان سنگ کلیه مصرف دارو است، اگر سنگ کلیه دارید و می خواهید آن را با دارو درمان کنید، خواندن این مقاله را به شما توصیه می کنیم. در این مقاله از مجله لاغری دکتر عبدو با بهترین قرص برای دفع سنگ کلیه و زمان مصرف آن ها آشنا می شوید.
به بلورهای تشکیل شده از املاح و مواد معدنی و شیمیایی در کلیه سنگ کلیه گفته می شود. با افزایش غلظت املاح معدنی در ادرار، کاهش حجم ادرار، احتمال رسوب و تجمع املاح و نمک در کلیه بالا می رود و به منجر به تشکیل سنگ کلیه می شود.
👈بیش تر بخوانید: اندازه سنگ کلیه چه تاثیری بر درمان آن دارد؟
معمولا سنگ های کلیوی زیر و ثابت هیچ گونه علایمی ندارند، اما با بزرگ شدن و حرکت آن ها، علایم سنگ کلیه بروز می کند:
برای درمان سنگ های کلیوی از روش زیر استفاده می شود:
👈بیش تر بخوانید: آیا با عمل TUL سنگ کلیه آشنایی دارید؟
زمانی که سنگ کلیه کوچک باشد می توان برای کاهش درد و دفع آن از طریق ادرار از دارو استفاده کرد. امروزه داروهایی قوی برای تسکین درد و دفع سنگ کلیه وجود دارد. این داروها به صورت قرص، شربت و قطره در بازار وجود دارند.
بهترین قرص های دفع سنگ، ادرار آور هستند و به پاکسازی کلیه از سموم و رسوبات کلیه کمک می کنند.
در ادامه بهترین و موثرین قرص های دفع سنگ کلیه را معرفی می کنیم:
این قرص یک دارو گیاهی است که از بذر کتان تهیه می شود و برای دفع سنگ کلیه و حتی جلوگیری از تشکیل مجدد آن مورد استفاده قرار می گیرد. لیتورکس بی در کاهش درد و التهاب ناشی از سنگ کلیه نیز موثر است.
از عوارض قرص لیتورکس اسهال، سوءهاضمه و ایجاد حساسیت است. بیمارانی که به این قرص حساسیت دارند، زنان باردار و شیرده، کودکان زیر ۱۲سال و افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی نباید این قرص را مصرف کنند.
رواتینکس یک داروی حل کننده حاوی اسیدهای سنگ کلیه است که به حل شدن و دفع راحت سنگ کمک می کند. این دارو برای خانم های بارداری، افرادی که درد شدید کلیه، عفونت دستگاه ادراری و کاهش حجم ادرار دارند، توصیه نمی شود.
رواتینکس دارای عوارضی مانند درد معده، تهوع و استفراغ، ضعف، خستگی و سرگیجه است، مصرف آن به همراه داروهای ضد انعقاد خون و داروهای متابولیسم در کبد ممنوع است.
این دارو به عنوان بهترین قرص برای دفع سنگ کلیه به کار می رود و به کاهش درد و جلوگیری از تشکیل مجدد انواع سنگ های کلیوی کمک زیادی می کند. مادران شیرده، خانم های باردار، کودکان و کسانی که عفونت دستگاه ادراری دارند باید با مشورت پزشک و یا متخصص اورولوژی سیستون را مصرف کنند.
نیفدیپین یک داروی قوی شل کننده عضلانی است که برای دفع آسان آن کمک می کند، این دارو عوارضی مانند ضعف، بی حالی، یبوست، سرگیجه، گرگرفتگی و تورم مچ پا و پا است و با برخی از داروهای قلبی، آنتی بیوتیک، افسردگی و فشار خون تداخل داشته باشد.
این دارو برای کاهش درد، شکستن سنگ کلیه، افزایش حرکت جریان ادرار و تسریع در دفع سنگ ها کمک موثر است. این دارو نیز مانند دیگر داروها برای کودکان زیر ۱۲، زنان باردار و شیرده ممنوع است.
این قرص برای التهاب و عفونت ادراری تاثیر فوق العاده ای دارد و برای درمان و دفع سنگ کلیه موثر است. ممکن است فرد بعد از مصرف این قرص دچار حالت تهوع و استفراغ شود و یا نسبت به آن ها حساسیت نشان می دهد.
این قرص می تواند بهترین قرص برای دفع سنگ باشد، چون برای دفع آسان سنگ کلیه، رفع انسداد و اختلال مجاری ادراری کمک زیادی می کند. البته این دارو عوارضی مانند سرفه، آبریزش بینی، سردرد، خستگی، ضعف و … را به همراه دارد.
افرادی که به این دارو حساسیت دارند، به مشکلات کلیوی مبتلا هستند یا دچار افت فشار خون می شوند، نباید این دارو را مصرف کنند.
این دارو برای بهبود عملکرد کلیه، درمان عفونت، از بین بردن رسوب داخل کلیه موثر است. کانفرون بیونوریکا ممکن است باعث بروز مشکلات گوارشی، حساسیت، تهوع و استفراغ شود.
👈بیش تر بخوانید: نوشیدنی های مفید برای دفع سنگ کلیه کدامند؟
دفع سنگ با قرص یکی از ساده ترین روش ها است، اگر سنگ کلیه با دارو دفع شود دیگر نیازی به جراحی باز سنگ کلیه و سایر روش های درمانی نیست. با این قرص ها کلیه از عفونت و سموم پاکسازی می شود و احتمال تشکیل مجدد سنگ کلیه کاهش می یابد.
برای دفع سنگ کلیه می توان از قرص های کانفرون بیونوریکا، تامسولوسین، رودیورتیک، نیفدیپین، سیستون هیمالیا، رواتینکس،لیتورکس بی باریج استفاده کرد. این قرص را باید با مشورت پزشک مصرف کرد.
برخی از داروها دارای عوارض جدی برای بیمار هستند و ممکن است با برخی از داروهای دیگر تداخل دارویی داشته باشند، بنابراین با تجویز و زیر نظر پزشک مصرف شوند.
داروهای دفع سنگ کلیه برای کودکان زیر ۱۲ سال، زنان باردار و شیرده، افرادی که حساسیت دارند و دارای عفونت ادراری هستند، ممنوع است.