جراحی پروستات یک روش درمان برای انواع بیماری های پروستات است که برای بهبودی مناسب مشکل و به حداقل رساندن عوارض، نیازمند رعایت برخی نکات و مراقبت های بعد از جراحی پروستات است.
رعایت مراقبت های بعد از جراحی پروستات و پیروی از دستورالعمل های خاص مانند مراقبت از زخم، مدیریت درد، فعالیت بدنی، ملاحظات رژیم غذایی و … برای بهبودی سریع و کاهش عوارض ضروری است که در این مقاله از مجله دکتر عبدو به طور مفصل به آن ها می پردازیم.
👈بیش تر بخوانید: آیا با دلایل مبتلا شدن به پروستات آشنایی دارید؟
قبل از پرداختن به جزئیات مراقبت های بعد از جراحی پروستات، داشتن درک کلی و آشنایی با روند بهبودی بسیار مهم است.
جدول زمانی بهبودی بعد از عمل با توجه به نوع جراحی انجام شده متفاوت است، اما بیشتر افراد می توانند به تدریج فعالیت های عادی خود را در عرض چند هفته تا چند ماه از سر بگیرند، در این میان پیروی از دستورالعمل های ارائه شده توسط تیم جراحی و صبور بودن در روند بهبودی بدن ضروری است.
با رعایت نکات مراقبتی، روند بهبودی بیمار سریعتر می شود و احتمال بروز عوارض جانبی نیز کاهش می یابد. در ادامه به مراقبت ها و نکات بهداشتی بعد از عمل پروستات می پردازیم:
مراقبت مناسب از زخم و محل جراحی برای جلوگیری از عفونت و بهبودی پس از جراحی پروستات ضروری است. در اینجا برخی موارد لازم برای مراقبت درست از محل زخم را توضیح می دهیم:
درد و ناراحتی پس از جراحی پروستات از عوارض شایعی است که راهکارهای مختلفی برای مدیریت موثر آنها وجود دارد:
درگیر شدن با فعالیت بدنی مناسب و ورزش می تواند روند بهبودی و سلامت عمومی را بهبود بخشد. در اینجا چند دستورالعمل برای دنبال کردن و شروع مناسب ورزش و فعالیت های بدنی را آورده ایم:
حفظ یک رژیم غذایی سالم برای بهبودی سریع و حفظ سلامتی بعد از جراحی پروستات بسیار مهم است. در اینجا به برخی از ملاحظات غذایی که باید در پس از جراحی رعایت شوند، اشاره می کنیم:
جراحی پروستات می تواند اثرات عاطفی و روانی داشته باشد، باید در دوره مراقبت های بعد از جراحی پروستات، برای کنترل استرس، سلامت روح و روان خود را در اولویت قرار داد و فرد در صورت نیاز با روش های زیر به دنبال حمایت باشد:
مراجعه به پزشک در قرار معین شده برای بررسی روند بهبودی و اطمینان از عدم بروز عوارض جدی بسیار حائز اهمیت است. در طول این قرار ملاقات ها، می توان در مورد علائم مداوم صحبت کرد، راهنمایی های بیشتری در مورد بهبودی دریافت و هر گونه عوارض احتمالی را برطرف کرد.
👈بیش تر بخوانید: سرطان پروستات چیست و چرا خطرناک است؟
مراقبت های بعد از عمل پروستات جنبه های مختلفی از جمله مراقبت از زخم، مدیریت درد، فعالیت بدنی، رژیم غذایی و رفاه عاطفی را در بر می گیرد. با پیروی از دستورالعملم های ارائه شده توسط متخصص اورولوژی روند بهبودی کلی خود را تسریع کنید.
به یاد داشته باشید که بهتر است با جراح خود در ارتباط باشید، در صورت نیاز به دنبال پشتیبانی باشید و در مورد جدول زمانی بهبودی صبور باشید. با مراقبت های بعدی مناسب، می توانید به بهبودی مطلوب برسید و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید.
بعد از انجام عمل پروستات، فرد بعد از ۴ هفته به طور کامل بهبود می یابد، البته در برخی موارد این دوره بین ۴ تا ۶ هفته است.
تقریبا بعد از اتمام دوره نقاهت و بهبودی کامل می توان رابطه جنسی برقرار کرد.
محدودیت خاصی برای بعد از عمل وجود ندارد، فقط رعایت رژیم غذایی سالم و مصرف مایعات روند بهبودی و سلامت عمومی را افزایش می دهد.